Vi hjälper er exploatera morgondagens affärsmöjligheter. Vi vet att alla konkurrensfördelar är temporära då kunder och konsumenter ständigt letar efter nya meningsfulla erbjudanden. Som design- och kommunikationsbyrå arbetar vi i grunden med evolution. Vi hjälper våra kunder att anpassa sitt företag, varumärke och erbjudande till nya affärsvillkor. Vi gör det genom att hjälpa våra klienter navigera i en utmanande terräng, se framåt och skapa de varumärken och tjänster som kommer att forma vår samtid och som spelar en roll i kundernas liv. Välkommen till Creative Works – ett företag i evolutionsbranschen. Vi designar och kommunicerar upplevelser, varumärken och affärer. Såväl strategiskt som grafiskt.

spektrum

Tillsammans med en handfull specialiserade medarbetare behärskar vi kundens hela behovslandskap.

business

Affärsutveckling, kommunikationsstrategi,
teknisk lösning & struktur

brands

Marknadsundersökning, formulering styrdokument (Brand book), kommunikativ- & grafisk reformering

design

Tonalitet, identifiering,
grafiska grundelement,
typografi & formgivning

sales

Trend- & kundanalys,
kommunikativ- & kreativ strategi, formgivning & produktion

live

Handlingsplan, visualisering, konceptapplicering
& uppföljning

Creative Works, logotyp, png, företag, designbyrå, reklambyrå

affärs- /

kommunikations-

strategi

event

copy

kommunikationsdesign

webb

foto / film

Vi finns  i

stationshuset

i Värnamo

Creative Works

Järnvägsplan 1B

331 37 Värnamo

the crew

Jonas Johansson, AD, jonas@creativeworks.se

Jonas Johansson, VD

AD / Fotograf

+46 (0)370 35 07 20

+46 (0)70 839 75 80

jonas(a)creativeworks.se

Thomas Nilsson, AD, thomas@creativeworks.se

Thomas Nilsson

1956.07.02 - 2019.03.31

 

Vår vän, mentor och kära kollega. Din finurlighet, humor och alltid så stora ödmjukhet, såväl i ditt sätt att bemöta människor som i våra yrkesmässiga utmaningar, minns vi med glädje och stolthet. Stolthet inför en vänskap vi alltid kommer bära med oss. Hos oss kommer du för alltid leva vidare.

Lisa Magnusson, Grafisk formgivare, lisa@creativeworks.se

Lisa Magnusson

AD / Copywriter

+46 (0)370 35 07 22

+46 (0)72 525 22 82

lisa(a)creativeworks.se

Patrick Halvordsson, Webb, SEO, patrick@creativeworks.se

Patrick Halvordsson

Webbutvecklare / SEO

+46 (0)70 244 30 33

patrick(a)creativeworks.se

Rebecca Lagerstedt

Grafisk formgivare / Webbutvecklare
+46 (0)70 628 09 85

rebecca(a)creativeworks.se

Annika Hultin Karlsson

Grafisk formgivare / Webbutvecklare

+46 (0)70 547 84 79

annika(a)creativeworks.se

Alexandra Magnusson

Digital Media Specialist

+46 (0)70 384 12 12

alexandra(a)creativeworks.se

Annci Nilsson

Ekonomi / Redovisning

+46 (0)370 35 07 23

+46 (0)70 522 90 25

annci(a)creativeworks.se

case

Uppdragsgivare

BIOkleen

 

 

Projekt

Som ett naturligt steg i revitaliseringen av varumärket har BIOkleen tagit ett nytt helhetsgrepp om sina sociala medier med Facebook som främsta kanal. Vi har arbetat fram en strategi och publiceringsplan, där målet har varit ett engagerande och matnyttigt innehåll för följarna. Genom ökad närvaro och snabb respons på frågor och kommentarer har BIOkleen idag en direktkanal till sin målgrupp - både återförsäljare och slutkund.

Uppdragsgivare

Gummifabriken - Digital strategi för framtidens E-sportarena

 

 

Projekt

Inför Gummifabrikens första E-sportevent 1337OPEN har vi arbetat med idétänk och en digital strategi under eventet, samtidigt som vi lagt en stabil grund inför 2017 års turnering med målet att bli framtidens E-sportarena. Arbetet har också innefattat att skapa konton i rätt sociala medier och producera texter och bilder för dessa. Utöver detta har vi även tagit fram grafiskt material som priser och affischer.

Uppdragsgivare

Censit

 

 

Projekt

När Censits hemsida gjordes i helt ny tappning var fokus en lättnavigerad och tydlig produktkatalog. Resultatet blev både inledande imagedel med filmbaserad startsida och en komplett produktkatalog enkel att använda både för kunden och för löpande uppdateringar.

Uppdragsgivare

Landmann

 

 

Projekt

Grillaktören Landmann ville lyfta fördelarna med både kolgrill och gasolgrill. Med en spännande bildkomposition lyfte vi fram kol- och gasolgrill som rivaler men med tydliga fördelar på båda sidor. Bilden användes bl.a. i produktkatalogen.

Uppdragsgivare

Formenta

 

 

Projekt

I ett samarbete med Formenta har vi arbetat fram en helt ny tagline som ska stärka varumärket både lokalt och internationellt. Arbetet har även inkluderat ett helt nytt bildmanér och typografi som bättre förmedlar känslan och värdegrunderna som varumärket står för.

Uppdragsgivare

Gnosjö Laserstans

 

 

Projekt

När Laserstans och Lasercentrum slogs samman till ett bolag gjorde vi ett helt nytt grafiskt omtag med ny logotyp och grafisk profil. Vi jobbade även fram en ny hemsida och mässkoncept till Elmia Subcontractor med konceptet Laserstans + Lasercentrum = Effektivare plåtbearbetning.

Uppdragsgivare

DIN MASKIN

 

 

Projekt

Din Maskin inser betydelsen av ett tydligt varumärke. Företagets devis ”En mänsklig resurs” tas på allvar och genomsyrar allt från noggrann rekrytering och personalutveckling till tonläget mot marknaden. Det senaste resultatet av arbetet har utmynnat i en kampanj för serviceavdelningen.

Uppdragsgivare

CNC Factory

 

 

Projekt

I ett spännande webbprojekt förpackades CNC Factorys hemsida om

för att bli mobilanpassad och mer lättnavigerad. Bättre möjligheter för

film och ett enkelt sätt att kunna uppdatera nyhetsflöde är några av

fördelarna med den nya sidan som är gjord i WordPress. Genom att gå

ifrån flashbaserade delar och jobba med en responsiv design har sidan

dessutom blivit betydligt mer mobilvänlig.

Uppdragsgivare

Sandviks Metall AB

 

 

Projekt

I arbetet med en ny hemsida till Sandviks Metall var det dominerande

detaljbilder som stod i centrum. Det blev en utveckling av det befintliga

konceptet där koppling till olika musikstilar framhävde kompetensen

och bredden på företaget på ett nytt sätt. Hemsidan byggdes i

WordPress med en one-page-design som fungerar lika bra i

läsplattan som i mobilen.

Uppdragsgivare

Samordningsförbundet

 

 

Projekt

Samordningsförbundet Södra Vätterbygden och Finnvedens Samordningsförbund gav oss uppdraget att ta fram en broschyr vars syfte var att berätta för beslutsfattare om de projekt som drivs inom deras verksamhet. Genom intervjuer och redaktionell text lyfte vi fram personliga berättelser från verkligheten som framhävde nyttan varje projekt gör för deltagarna och samhället.

Uppdragsgivare

BYGGA GWG

 

 

Projekt

Byggfirmorna som tidigare ingick i Byggabolagen har nu slagits ihop och blivit BYGGA. Vi har jobbat fram en helt ny image för att skapa ett ännu starkare varumärke med tydlig samhörighet mellan de olika divisionerna. Arbetet har hittills framförallt resulterat i en helt ny hemsida. Den responsiva hemsidan är byggd i WordPress vilket innebär att kunden själv kommer ha möjlighet att uppdatera vissa delar på sidan löpande, som referenser, aktuella projekt m.m.

Uppdragsgivare

BIOkleen

 

 

Projekt

BIOkleen utvecklar och framställer kvalitetsprodukter för rengöring och underhåll. Just nu pågår ett arbete med revitalisering av varumärket, där också marknadsplan och införsäljning till ÅF-företag ingår som centrala

delar. Inledningsvis har det inneburit en marknadsundersökning, nytt tydligt säljmaterial och framtagning av produkt-kit för olika delar av huset. Vi har även jobbat fram ett bra fotomaterial både när det gäller imagefoton och instruktionsfilmer.

Uppdragsgivare

Lindén International

 

 

Projekt

Lindén utvecklar och säljer köksredskap för såväl proffs som konsument. Förutom produkt-/imagefotografering och film, jobbar vi löpande med allt i från förpackningsdesign till produktion av katalog och mässmaterial. Vi har även varit med och tagit fram deras hemsida.

Uppdragsgivare

Axjo Plastic

 

 

Projekt

Vid Wire-mässan i Düsseldorf presenterade Axjo ett flertal nya produktinnovationer. För att belysa nyhetsvärdet byggdes mässkonceptet runt temat Premiär. Med en imagebild, formspråk och copy som förde tankarna till en klassisk filmpremiär byggde vi mässkampanjen. Detta blev en röd tråd som inleddes med inbjudan i form av filmaffischer och sedan återkom på give-aways, i mässmaterialet och i mässmontern.

Axjo, Rolling future, jpg, mässa, case

Uppdragsgivare

Brännehylte Lagersystem

 

 

Projekt

Brännehylte Lagersystem arbetar aktivt med såväl produktutveckling som marknadsföring. Vi har bl. a. bidragit med produktion av en helt ny katalog, webbuppdatering, annonser, give away etc.

Uppdragsgivare

ATV Sweden

 

 

Projekt

Integrerad marknadsföring som gav viral spridning. Modern ”story-telling” genom ett unikt äventyr. Resan dokumenterades och filmerna lanserades i fyra delar med premiär vid MCMässan. Filmerna, webbplatsen och sociala medier var centrala i kampanjen.

Uppdragsgivare

Levi Peterson

 

 

Projekt

I samband med att Levi Peterson Industrier i år firar 100 år har en rad spännande marknadsaktiviteter arbetats fram. Vi tog bl. a. fram en konceptbild för att belysa teknisk innovation inom fordonsindustrin.

case, Levi, logotyp, Eldklammer, jpg

Uppdragsgivare

Proton Caretec

 

 

Projekt

Produktlansering av nästa generations patientsäng. För att bygga upp spänningen kring lanseringen gjordes en bildserie där den nya sängen var helt inslagen. Lanseringen skedde i samband med Medica Expo. Med den inslagna sängen som central del gjordes sedan bl.a. mässinbjudan, pressrelease och nyhetsfolder.

case, Proton Caretec, Medica, jpg

Uppdragsgivare

Landmann

 

 

Projekt

Landmann är ledande på grillar och grilltillbehör i Europa. Vi ansvarar för årligt återkommande kampanjstrategier från idé till genomförande.

Uppdragsgivare

Bemanningspoolen

 

 

Projekt

Som en del i att positionera sig starkare på marknaden gjordes en uppdatering av Bemanningspoolens logotyp och grafiska identitet.

Uppdragsgivare

Cai

 

 

Projekt

Svensktillverkade ullstrumpor som marknadsförs bl. a. genom en
återkommande produktkatalog.
Förutom formgivning av katalogen
bidrar vi med såväl produktfotografering
som image- och miljöbilder.

Uppdragsgivare

Melins Metall

 

 

Projekt

På sandgjuteriet Melins Metall kombineras ett 100-årigt hantverk med en modern produktion. Ett nytt formspråk la grunden till en uppdaterad företagspresentation samt en helt ny hemsida.

Hör gärna av er om ni vill veta mer om några av
våra  projekt eller referenser!

+46(0)370-122 82

info@creativeworks.se

jobba hos oss

Creative Works, logotyp, png